Goodyear, Kevlar, Wrangler

Goodyear presenteert Wrangler All-Terrain Adventure met Kevlar-laag

Goodyear heeft een nieuwe band ontwikkeld voor on- en offroad activiteiten met een speciale Kevlar-laag. De Wranger All-Terrain Adventure met DuPont-Kevlar is geschikt voor mensen die net wat extra’s willen halen uit hun banden.

Goodyear heeft met DuPont een exclusieve overeenkomst getekend met betrekking tot het gebruik van Kevlar in hun banden. Door de Kevlar-laag krijgt de band extra versteviging om te rijden over gewone wegen, maar ook over gravel en vuil. Daarbij wordt de tractie niet aangetast en kan de band blijven presteren onder natte en winterse omstandigheden, zoals regen en sneeuw.

Autoband

Sinds deze maand zijn de banden verkrijgbaar, maar niet alle maten en modellen zijn al in de markt opgenomen. Tegen het einde van het jaar zouden alle 44 maten beschikbaar moeten zijn.

Binnen de totale range zullen 20 banden aangeduid worden als Pro-Grade. Deze 20 banden behoren tot de E-range en beschikken over twee lagen Kevlar. Ook een stalen riem behoort tot de basis van de band. Goodyear geeft op de totale lijn een garantie dat de band 96.000 kilometer mee gaat.

Loopvlak

Dat is meer dan bij andere Wranger-banden van Goodyear. Deze garantie gaat op bij een standaard belasting en het LT-formaat van de banden. De band heeft een aantal bijzondere kenmerken.

Zo is gekozen voor een open schouderverband voor het loopvlak. Daarmee kunnen modder en sneeuw snel afgevoerd worden, waardoor er off-road nog steeds voldoende tractie mogelijk is. Voor het rijden op zacht wegdek is de band uitgerust met speciale ribbels om de tractie te behouden. De rubber compound en de speciale randen helpen hier ook aan mee.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.