Continental Hannover

Continental komt met geluiddempende ContiSilent

De Duitse bandenfabrikant Continental heeft een geluiddempende technologie ontwikkeld onder de naam ContiSilent. Het gebruik van ContiSilent in banden zorgt er voor dat het geluidsniveau binnen in de auto sterk gereduceerd wordt.

Met ContiSilent geeft Continental gehoor aan de oproep van autofabrikanten om banden stiller te maken. Het geheim van ContiSilent huist in het gebruik van een speciale coating. Deze coating is aangebracht aan de binnenzijde van het loopvlak van de band. Dit kan nog gedaan worden na het eigenlijke bandenproductieproces.

ContiSilent

De coating of bekleding bestaat uit een soort schuimlaag. Deze schuimlaag heeft een sterk dempende werking op de geluidsgolven van de band. Daarbij maakt het niet uit op wat voor ondergrond een voertuig rijdt. In alle gevallen zal het aantal decibellen met minstens 9 teruggebracht kunnen worden door ContiSilent.

Met ContiSilent kan Continental voertuiggebruikers dan ook een kwalitatief betere rij-ervaring bieden. ContiSilent kan gewoon worden toegepast op standaard banden van Continental, waardoor er geen verschillen optreden in rolweerstand, remgedrag of prestaties op nat of droog wegdek.

Audi

Er zijn ook geen wijzigingen te verwachten rond de velgen of het aanpasproces, omdat er gewerkt wordt met standaardbanden. Audi is de eerste autofabrikant die de ContiSilent-technologie zal toepassen.

Voor de Audi RS 6 Avant en de RS 7 Sportback heeft Audi gekozen voor banden uit de ContiSportContact 5 P series, voorzien van ContiSilent-technologie, in de maten 285/30 ZR 21 en 275/30 ZR 21. Omdat de ContiSilent-banden niet anders zijn dan andere Continental-banden krijgen ze het RO1-teken op de zijkant van de band. Dat teken is kenmerkend voor de Audi RS.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.