Firestone, Maxi Traxi, band, agratische sector, landbouw

Firestone introduceert nieuwe Maxi Traction Combine

Firestone heeft een nieuwe band geïntroduceerd geschikt voor het zware agrarische werk. De Maxi Traction Combine is speciaal gemaakt om zware graanwagens met een capaciteit tot 12.500 liter te kunnen dragen.

De Firestone Maxi Traction Combine voldoet aan de eisen van de moderne boer. Het is een betrouwbare band die downtime in het oogstseizoen helpt te voorkomen door het gebruik van speciale materialen en karakteristieke eigenschappen.

Agrarische band

De band kent bijvoorbeeld een zwaar draagvermogen en is daardoor in staat de steeds zwaardere landbouwmachines te dragen zonder daarbij een te zware last op de bodem te zijn. Om de zwaardere landbouwmachines te kunnen dragen is de behuizing van de band ook versterkt.

Volgens Harald van Ooteghem, Senior Manager Marketing Planning Commercial Business Unit bij Bridgestone Europe, is de band vooral bij cyclische veldoperaties de beste van de klas gebleken. Daarvoor is alleen een verhoging van de bandenspanning nodig.

Bandenspanning

Bij een hogere bandenspanning kan een cyclische bonusbelasting tot 70% worden gerealiseerd ten opzichte van een normale maximale belasting bij gebruik op het veld. Met een hogere bandenspanning kan dan ook de landbouw-efficiëntie verhoogd worden.

De Maxi Traction Combine-band beschikt over de unieke high performance-techiek van Firestone: het Dual Angle Lug-ontwerp. Dit ontwerp zorgt voor betere tractie, minder bodemverstoring en een hoger zelfreinigend vermogen. Daardoor kan de boer meer grond in kortere tijd verwerken.

De Firestone Maxi Traction Combine is vanaf heden verkrijgbaar in allerlei maten.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.