WINTERBANDEN

Wisselsoftware moet logistiek vereenvoudigen

ZOETERMEER – Een winterband (L) en een zomerband (R). Ondanks het aanhoudende zachte winterweer laten nog steeds autobezitters winterbanden monteren. Wellicht met het oog op de wintersport; in de Alpen is het nu eindelijk goed aan het sneeuwen. ANP PHOTO LEX VAN LIESHOUT

VCD Automotive heeft software ontwikkeld die autodealers ondersteunt bij de logistieke afhandeling van de zomer- en winterbandenwissel. Doordat Bandenregistratie integreert met dealersysteem CarIT, komen alle belangrijke gegevens op één plek samen. De software moet het gehele proces efficiënter laten verlopen door onder meer klanten te sms’en als de banden verwisseld dienen te worden. 

Bij uitbesteding van bandenwissels aan gespecialiseerde bedrijven verliezen dealers twee keer per jaar een contactmoment met de klant, zo stellen de ontwikkelaars van de module. Met de software moet het mogelijk blijven om zelf het proces in handen te houden.

Automatisch

Met behulp van de nieuwe module kunnen klanten onder andere per sms gewezen worden op het moeten wisselen van banden. Via internet kan vervolgens een afspraak worden gemaakt op een voor de consument gunstig moment. De software controleert automatisch wanneer een auto in aanmerking komt voor zo’n wissel.

VCD Automotive is onderdeel van de VCD IT-groep. Het is een ICT-bedrijf dat binnen verschillende branches opereert: van gezondheidszorg tot zakelijke dienstverlening.

CatIT

CarIT is een managementsysteem voor autodealers dat direct inzage geeft in belangrijke bedrijfsprocessen: van voorraadbeheer tot het aansturen van de werkplaats of de beoordeling van verkoopresultaten. 

 

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.