GAR820

GT Radial introduceert GAR 820 voor lichte vrachtwagens

GT Radial heeft een nieuwe band geïntroduceerd voor de lichte vrachtwagens in de Europese transportbranche. De GAR 820 komt volgens de makers tegemoet aan ontwikkelingen van de moderne, middelgrote vrachtwagens, waarbij comfort, een laag geluidsniveau en rijeigenschappen steeds belangrijker worden. De band is zowel op de stuuras als op de trekas te monteren.

De 17,5- inch band zou garant staan voor een lage kilometerkostprijs in combinatie met een hoog comfort en uitstekende rijeigenschappen. Door middel van M & S-markering levert de band het hele jaar door goede prestaties. En omdat de band langdurig in Europa is getest, is de G820 geheel op de verkeersomstandigheden afgestemd.

Levensduur

Voor het profielrubber, karkas en gordelmateriaal zijn nieuwe technologieën toegepast. Ook aan de hielconstructie is geschaafd. Die combinatie moet onder meer een langere levensduur garanderen. Het zou ook resulteren in de mogelijkheid tot loopvlakvernieuwing van de nieuwe generatie banden. Een breed profiel zorgt voor betere stabiliteit en gelijkmatige slijtage.

De GT Radial GAR 820 is in Engeland al even op de markt in de maat 215/75 R22,5. Volgens directeur Wim Reijmerink van Truck Tyre Partner oogst met name de prijs per kilometer veel lof onder transporteurs.

Leverbaar

Naast de 215/75R17.5, is de GAR 820 ook leverbaar in 205/75R17.5, 225/75R17.5 235/75R17.5 en 245/70R17.5.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.