Dunlop Sport BluResponse in race voor duurzaamheidsprijs

De Dunlop Sport BluResponse is één van de 25 kanshebbers voor het ‘Groene Stuur 2013′. De jaarlijkse wedstrijd van het Duitse tijdschrift Autobild beoordeelt auto’s en onderdelen die innovatief zijn op het gebied van duurzaamheid. De Dunlop-band is de enige band onder de genomineerden. 

De Sport BluResponse werd geselecteerd omdat hij het beste scoorde in de meest recente zomerbandentest en de zuinigheidstest van het tijdschrift.

Uitreiking

Lezers van het tijdschrift, de Duitse minister van Milieu en verschillende autodeskundigen uit heel Europa zullen het aantal terugbrengen naar vijf finalisten. Vervolgens worden die producten nogmaals getest door een andere professionele jury. Het ‘Groene Stuur’ wordt voor het zevende jaar op rij uitgereikt. De winnaar van de editie van 2013 wordt in november bekendgemaakt.

De rolweerstand van de Sport BluResponse zou 30 procent lager liggen dan bij zijn voorganger. Dit door de aerodynamische vorm en een specifieke rubbersamenstelling. Door extra stijve profielblokken wordt tijdens het remmen een beter wegcontact bereikt en door het profielontwerp vermindert de remafstand op zowel natte als droge wegen. Extra stijve profielblokken zorgen daarbij voor een beter wegcontact tijdens het remmen.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.