tractorbanden

Bridgestone betreedt landbouwmarkt onder eigen label

Fabrikant Bridgestone heeft besloten om onder eigen naam een serie banden op de Europese landbouwmarkt te brengen. Het bedrijf heeft al landbouwbanden onder de merknaam Firestone. Daar komt het merk Bridgestone dus bij. Met de merkenuitbreiding wil het Japanse bedrijf inspelen op de veranderende landbouwmarkt in Europa.

De Firestone- en Bridgestone-merken en bijbehorend assortiment zullen elkaar niet overlappen, geeft de producent aan. De nieuwe Bridgestone-productrange bestaat vooral uit banden die geschikt zijn voor de grootste voertuigen en uitrustingen in de landbouwsector. Firestone-assortiment richt zich op andere delen van de landbouwmarkt.

Agritechnica

Een markt die volgens Bridgestone momenteel snel verandert in Europa. Het aantal bedrijven neemt steeds verder af. De overgebleven bedrijven worden echter steeds groter, denkt het Japanse bedrijf.

Momenteel vindt in het Duitse Hannover de Agritechnica-beurs plaats. Een grote beurs waar de laatste ontwikkelingen rondom landbouwvoertuigen en -machines te zien zijn. Daar laat Bridgestone enkele van haar nieuwe producten zien, al zitten daar nog geen Bridgestone-landbouwbanden bij. Wel kunnen geïnteresseerden diverse andere innovaties van het Firestone-merk bekijken. De beurs in Hannover duurt tot en met zaterdag 16 november.

Lees ook: Firestone lanceert nieuwe website agrarische banden

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.