winterbanden

Goodyear komt met nieuwe winterband voor trucks

Bandenproducent Goodyear brengt begin volgend jaar een nieuwe winterband op de markt. De band, Goodyear Municipal drive tyre, is vooral te gebruiken voor regionaal transport en wordt geleverd in de maten 17,5 en 19,5 inch. Vanaf januari 2014 moet de band op de markt verschijnen.

Het bedrijf geeft aan dat de banden het hele jaar door te gebruiken zijn en voldoen aan alle vereisten voor winterbanden, onder meer de 3PMSF-standaard (3 Peak Mountain Snow Flake). Deze standaard wordt vooral gebruikt in de Verenigde Staten en Canada en is een standaard voor kwaliteit van een winterband. De nieuwe band is zowel in Nederland als in veel andere Europese te koop vanaf januari 2014.

ANWB

Ook draagt de band het M+S-symbool. Dat symbool is echter niet beschermd en mag de producent zelf op de banden zetten. Volgens ANWB zegt dit logo niet per definitie iets over het gedrag van de band in extreme winterse omstandigheden.

Onlangs maakte Goodyear bekend met andere vernieuwingen te komen. Het betreft de nieuwe Kmax- en Fuelmax-bandenseries. De banden zijn bestemd voor vrachtwagens en trailers. De nieuwe banden vervangen de al bestaande producten voor korte- en langeafstandsvervoer. De band gaat zo’n 35 procent langer mee dan zijn voorgangers.

Kwaliteit

Een van de bedrijven die beide banden heeft getest, is transporteur Pedretti. Eigenaar Cédric Pedretti geeft aan zeer tevreden te zijn over de banden. De transporteur vervoert goederen naar onder andere skiresorts, waar het vaak extreme omstandigheden treft. De banden waren echter van dusdanige kwaliteit dat sneeuwkettingen niet nodig waren, vertelt de vlooteigenaar. Ook prijst Pedretti het zuinige brandstofverbruik van zijn vrachtwagens als ze rijden met de Kmax- en Fuelmax-banden.

Tom van Gurp

Lees ook: Nieuwe Kmax- en Fuelmax-ranges Gooyear

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.