Magna Tyres, band

OEM goedkeuring Magna M-Straddle Terex Port Solutions

Magna Tyres Group heeft een officiële goedkeuring ontvangen van Noell Mobile Systems, onderdeel van Terex Port Solutions, voor Magna’s nieuwste havenband 16.00R25 M-Straddle. Met deze goedkeuring heeft Noell Mobile Systems bevestigd dat deze band geschikt is voor montage onder de Terex Noell Straddle Carriers. Magna Tyres zal in 2014 en daarna een aanzienlijk deel van Noell’s behoefte aan straddle carrierbanden gaan leveren met de M-Straddle 16.00R25.

De Magna M-Straddle is een radiaal geconstrueerde band, speciaal ontworpen voor straddle carriers in veelomvattende haventoepassingen. De stalen radiale constructie van de band voorziet in een uitstekende schokdemping en een maximum werkcomfort. De solide zijwanden in combinatie met het diepe loopvlak met het kenmerkende gelijnde profiel garandeert een optimale resistentie tegen schokken en inrijdingen.

Havenapplicaties

De M-Straddle is de nieuwste band in het Magna productgamma voor havenapplicaties. Afgelopen jaar heeft Magna Tyres Group een speciale diagonaalband (18.00-25 MB01 Container Master) geïntroduceerd voor container handlers and reachstackers. In September 2013 heeft Magna Tyres de nieuwe 18.00-33 MB01 Container Master geïntroduceerd als toevoeging aan het bestaande productpalet voor havengebruik.

Al ruim dertig jaar is Magna Tyres Group betrokken bij het vervaardigen en verhandelen van rubberen compounds en gerelateerde onderdelen voor de auto- en bandenindustrie. Deze ervaring in de business heeft MAGNA ertoe gezet om de productlijn uit te breiden door onder eigen naam voertuigbanden voor off the road (OTR) en industriële applicaties te ontwikkelen en te produceren.

Bandentechniek

De toegevoegde waarde van het bedrijf ligt in de combinatie van uitgebreide kennis van de bandentechniek, het in eigen beheer aanleveren van de benodigde grondstoffen van topkwaliteit en de voorzieningen om de rubberen compounds zelf te bewerken voor speciale toepassingen.

Banden van Magna Tyres worden wereldwijd ingezet voor zware applicaties in de bouw, mijnbouw en industrie. Het bedrijf is tevens een erkende bandenleverancier voor eerste montage van diverse wereldwijd opererende fabrikanten van grondverzet- en industriële machines.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.