ferrari 458 speciale

Michelin Pilot Sport Cup 2 wereldwijd onder Ferrari 458

De Michelin Pilot Sport Cup 2 is exclusief geselecteerd om wereldwijd banden te leveren voor de Ferrari 458 speciale. De gelijktijdige co-ontwikkeling van de band en auto, door zowel gesimuleerde testen als testen op de baan, leidde tot zeer hoge niveaus van prestaties op drie specifieke gebieden die voor de start van het project bepaald werden: sneller droog rondetijden, consistente prestaties ronde na ronde en optimale grip op natte wegen.

“De Michelin Pilot Sport Cup 2 band is daardoor een integraal onderdeel van de nieuwe Ferrari 458 Speciale en een belangrijke component in voor zijn uitzonderlijke prestaties”, meldt de bandenfabrikant.

Rubbersamenstelling

De Michelin Pilot Sport Cup 2-band integreert bi-compound-technologie voor de rubbersamenstelling. Bij de productie zijn daarbij dezelfde tools gebruikt als om racebanden te vervaardigen. Het buitenste rubber is speciaal ontworpen om uitstekende droge grip in bochten te leveren, vooral in krappe bochten. Terwijl het binnenste deel van het loopvlak gemaakt is van een rubber met een meer rigide elastomeer om precieze besturing te garanderen.

Het belangrijkste kenmerk van de riem met aramide met een hoge dichtheid vezel. is zijn verhoogde treksterkte. Dit composiet is licht en heeft een hoge weerstand. In feite is het vijf keer sterker dan staal bij een equivalent gewicht. De voetafdruk van de band blijft constant omdat de centrifugale kracht van de band effectief wordt gecontroleerd, zelfs bij zeer hoge snelheden.

Grip

De Track Variable Contact Patch 3.0 optimaliseert de druk in de band bij het contactvlak. Hierdoor is een constante en optimale hoeveelheid rubber altijd in contact met de baan, wat voor goede grip in zowel lange en snelle en krappe bochten zorgt.

De ‘bead area’ is 10 procent breder dan dat van een traditionele sportban . Het is versterkt met een hoge modulus rubbermengsel dat laterale stijfheid van de band vergroot en levert sportief responsiviteit en precieze besturing.

Bandenmaten voor de nieuwe Ferrari 458 Speciale :

MICHELIN Pilot Sport Cup 2
245/35 ZR 20 91 Y voor 305/30 ZR 20 103 Y achter

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.