GT Radial, stuurasband, vervoersbranche, touringcarband, transportband

GT Radial lanceert nieuwe stuurasband voor vervoersbranche

Vanuit zowel de transport- als de touringcarbranche is er een groeiende vraag naar banden, die zowel geschikt zijn voor regionaal als voor lange afstand transport. Om hieraan te voldoen heeft GT Radial in samenwerking met enkele vooraanstaande Europese transport- en busbedrijven de nieuwe GSR 225 Combi Road stuurasband geconstrueerd.

Deze band is voorzien van speciaal ontwikkelde rubbercompounds waardoor een hoog kilometrage gewaarborgd is. Een breder loopvlakprofiel zorgt voor een uitstekende handling en stabiliteit. De nieuwe technologie voor de karkasgeometrie en – materialen leidt tot een verhoogde weerstand tegen beschadigingen, een betere duurzaamheid en vernieuwbaarheid.

Constructie

Daarnaast is de nieuwe karkas constructie geschikt voor een hogere belasting zodat tegemoet gekomen wordt aan de nieuwe Euro 6 regulering omdat de extra asbelasting ontstaat door toepassing van filters en andere hulpmiddelen voor een lagere uitlaatgas emissie.

Wim Reijmerink, directeur Truck Tyre Partner: “De nieuwe GSR 225 Combi Road is speciaal ontwikkeld voor de Europese vervoersbranche. Het is een belangrijke aanvulling op het leveringsprogramma van GT Radial, omdat we hiermee een nieuw klantensegment kunnen bedienen.”

Testkilometers

Daarnaast bewijst deze nieuwe band volgens de directeur nog eens de kwaliteiten van het merk GT Radial op het gebied van ontwikkeling en techniek. “Voordat de GSR 225 gelanceerd werd, zijn vele honderdduizenden kilometer afgelegd ten einde het best mogelijke product te kunnen leveren”, zegt Reijmerink.

De GSR 225 Combi Road is direct leverbaar in de maten 295/80R22.5, 315/80R22,5 en 315/70 R 22.5 en komt begin 2014 ook beschikbaar in 275/70 R 22.5 en 315/60 R22.5. De belastingsindices variëren van 148/145M tot 156/150L.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.