MG, MG3, Goodyear

Goodyear levert band voor nieuwe auto van MG: MG3

MG heeft bandenfabarikant Goodyear gekozen als enige bandenleverancier voor de nieuwe MG3 in Europa. De MG3 zal worden geschoeid met Goodyears EfficientGrip Performance-banden in maat 195/55R16 87V. De voornaamste eigenschappen van deze band, zoals een lage rolweerstand en uitmuntende grip op nat wegdek, sluiten goed aan bij de kenmerken van de nieuwe MG3.

De MG3 is een betaalbare en milieuvriendelijke auto voor bestuurders die een trendy en leuk rijdende wagen zoeken. Goodyear werd getest tegen een aantal andere toonaangevende merken voor de fabrikant door MG werd aangesteld als leverancier. Guy Jones, Sales & Marketing Director van MG, verklaarde: “Het is fantastisch dat onze MG3 hier bij MG Birmingham van de band rolt op Goodyear-banden.”

Bandenlabel

De nieuwe EfficientGrip Performance is verkrijgbaar in 56 maten en types en biedt in verschillende afmetingen vrijwel de beste Europese labelscores op de markt, met een A-label voor grip op nat wegdek en een B-label voor rolweerstand.

De nieuwe EfficientGrip Performance gebruikt bovendien tal van geavanceerde technologieën. Een daarvan is Goodyears WearControl-technologie, die een evenwichtige slijtage van de hele band garandeert en die de rolweerstand en de grip op nat wegdek over de hele levensduur van de band optimaliseert.

Samenstelling

Ook de samenstelling van de band draagt bij tot de lage rolweerstand en dus het lagere brandstofverbruik door de temperatuur in het onderste deel van de zijwand te verlagen en zo de weerstand tussen band en wegdek te beperken.

De geavanceerde CoolCushion Layer beheert en beheerst de warmte over het hele bandoppervlak zodat de band globaal gesproken nog beter kan scoren voor de labelcriteria. Een geoptimaliseerde schouderbloklay-out en extra dunne schoudergroeven dringen het geluidspeil van de band dan weer terug.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.