Wintrac xtreme S wint Good Design Award 2013

De winterband Wintrac xtreme S van bandenfabrikant Apollo Vredestein heeft een Good Design Award 2013 ontvangen. Het ontwerp van het Italiaanse designhuis Giugiaro is een van de 24 winnaars in de categorie ‘Transportation 2013’.

Dit jaar vielen ruim 700 producten en grafische ontwerpen uit 38 verschillende landen in de prijzen.

Award

De Good Design Awards worden jaarlijks uitgereikt door The Chicago Anthenaeum Museum of Architecture and Design, in samenwerking met het Europees Centrum voor architectuur, kunst, design en urban studies.

De prijzen worden uitsluitend toegekend aan nieuwe consumentenproducten die in Europa, Azië, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika zijn ontworpen en geproduceerd.

Winterband

De Wintrac xtreme S werd in juni van dit jaar geïntroduceerd. Als opvolger van de Wintrac xtreme is de S-versie ontworpen voor ‘uitmuntende grip en stuurprecisie’ onder grillige weersomstandigheden. Dit is volgens de fabrikant het geval bij zowel sneeuw als ijs, slush, vochtige en droge koude ondergronden.

Door de Internal Sipe Locking Technology (ISLT) geeft de winterband meer stabiliteit. En met de snelheidscodering ‘Y’ is hij geschikt voor montage onder auto’s met snelheden tot 300 km/h. De technologie zorgt immers voor een grote stijfheid van de lamellen tijdens bijvoorbeeld het wisselen van rijstrook of in bochten. Dit doordat de lamellen onder belasting in elkaar grijpen en op die manier stevige blokken in de schouders en het midden van het profiel ontstaan.

Rubber

Het rubbermengsel voor het loopvlak van de band heeft een verbeterde polymeercombinatie en vulstofsysteem. In combinatie met een nieuwe generatie silaan wordt meer slijtvastheid nagestreefd. Door deze combinatie is de rolweerstand daarnaast gering, zo stelt de fabrikant.

Apollo Vredestein en het designhuis Giugiaro werken inmiddels 15 jaar samen. Eerder verschenen onder meer de Ultrac Sessanta en de Ultrac Vorti van hun hand.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.