bandenspanning

Apparaat in de weg meet bandenspanning van passerende voertuigen

Een Engels bedrijf heeft een apparaat ontwikkeld dat bandenspanning kan meten van auto’s terwijl ze er overheen rijden. Het apparaat zou in de weg opgenomen kunnen worden, zeggen de ontwikkelaars van WheelRight en de universiteit van Birmingham. Sensors in de weg meten de data, waarna de bandenspanning van het voertuig onmiddelijk berekend wordt.

Het apparaat wordt nu getest in een busremise in Swindon. Bussen passeren daar dagelijks. Als er een met een te lage bandenspanning rijdt, gaat er automatisch een bericht naar de wagenparkbeheerder. Daarna kan de band handmatig opgepompt worden.

Brandstofverbruik

De uitvinding zou ervoor kunnen zorgen dat het brandstofverbruik afneemt en de verkeersveiligheid toeneemt. Goed onderhoud van een band is immers zeer belangrijk daarvoor. De uitvinding zou vooral voordeel op kunnen leveren voor wagenparken, zoals bij busbedrijven, taxibedrijven en transportbedrijven.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.