Dunlop, StreetResponse2, autoband, kleine auto

Dunlop lanceert band StreetResponse2 voor kleine auto’s

Dunlop heeft de Europese lancering aan van de nieuwe band StreetResponse2 aangekondigd. De nieuwe kwaliteitsband is ontwikkeld om te voldoen aan de vereisten van kleinere auto’s. De nieuwe StreetResponse2 is beschikbaar in 13, 14 en 15 inch en is ontwikkeld om beter te presteren bij zowel nat als droog weer, om kortere remafstanden te leveren met een 10% langere levensduur, vergeleken met de vorige versie.

“Bij de ontwikkeling van de StreetResponse2 wilden we een Dunlop-band afleveren met al voor Dunlop bekende kwaliteiten en prestatiemogelijkheden”, vertelt Guillaume Carli, Brand Manager Dunlop EMEA. “Dit betekent uitstekende grip op zowel nat als droog wegdek, in lijn met de voortdurende inspanningen van de Dunlop-ingenieurs om banden zonder compromissen te ontwikkelen.”

Nat wegdek

Om automobilisten meer controle te bieden op nat wegdek, werd een nieuwe holle vorm ontwikkeld met een rondere voetafdruk om efficiënter door de laag oppervlaktewater heen te snijden, terwijl een geoptimaliseerd loopvlakontwerp met dubbele brede groeven in de omtrekrichting helpt om het water van het wegoppervlak te absorberen.

Om de grip op nat wegdek verder te optimaliseren, werden meerdere laterale groeven ontwikkeld om het oppervlaktewater af te voeren. Deze technologieën helpen het potentieel risico op aquaplaning te verminderen en verkorten de remafstand op nat wegdek vergeleken met de vorige versie.

Droog weer

Voor droog weer is de Dunlop StreetResponse2 uitgerust met een stevige centrale rib, voor een betere grip bij zijwaartse manoeuvres. Meerdere lamellen en groeven zorgen voor verbeterde grip en remprestaties op droog wegdek, terwijl de totale constructie en het lichte gewicht van de band resulteren in een lagere rolweerstand en een lager brandstofverbruik.

“We sluiten ook geen compromis op remafstand, waardoor de remafstand van de StreetResponse2 effectief 2 meter (6%) korter is op nat en 1,5 meter (4%) op droog wegdek bij een vertraging vanaf 100 tot 0 km/u versus zijn voorganger”, vertelt Carli verder.

Levensduur

“We hebben ook hard gewerkt aan een ander belangrijk prestatiecriterium, het kilometrage. De Dunlop StreetResponse2 levert een indrukwekkende 10% langere levensduur in vergelijking met zijn voorganger dankzij de algemene  in de band geïntegreerde verbeteringen”, aldus Carli.

Met het oog op het Europees bandenlabel is de Dunlop StreetResponse2 uitgerust met een B-label voor grip op nat wegdek en een C-label voor rolweerstand. Hiermee is hij momenteel één van de best beoordeelde banden op de Europese markt in zijn categorie.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.