Yokohama, W.drive-V905, winterband

Yokohama lanceert nieuwe W.drive-winterband voor Europa

De Yokohama Rubber Co, Ltd, heeft donderdag bekendgemaakt dat het vanaf dit jaar haar nieuwe winterband zal introduceren op de Europese markt. De nieuwe winterband, de “W.drive V905”, zal de bestaande “W.drive V902A / B” opvolgen en komt beschikbaar in de maten van 15 inch tot 18 inch.

Yokohama’s “W.drive V902A / B” werd in 2007 gelanceerd als winterband in de “Drive-series”, één van YOKOHAMA’s belangrijkste serie voor Europa.

Profiel en rubber

De nieuwe “W.drive V905” maximaliseert de stabiliteit op sneeuw en ijs. De banden beschikken over een speciaal profiel en nieuwe rubbersamenstelling, wat zorgt voor goede afvoer van sneeuw en water. Hierdoor zijn er sterk verbeterde prestaties op besneeuwde en natte wegen, alsook op een ijzige ondergrond.

Daarnaast resulteert de herconfiguratie van het band-contactoppervlak in een betere tractie op sneeuw en een betere drainage bij het rijden op natte wegen. Dit alles met behoud van de uitstekende performance op droog wegdek. De nieuwe rubbersamenstelling en het lagere gewicht van de band dragen bij aan een lagere rolweerstand en een gunstiger brandstofverbruik.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.