Yokohama, Bluearth, zomerband, A-label

Yokohama lanceert nieuwe BluEarth-A zomerband

De Yokohama Rubber Co. Ltd, heeft bekendgemaakt dat medio 2014 de nieuwe, brandstofbesparende, Yokohama BluEarth-A geïntroduceerd zal worden. Dat is een uitbreiding op het huidige assortiment personenwagenbanden, gemaakt onder het milieubewuste en branstofbesparende “BluEarth-concept”. De meeste BluEarth-A banden zijn bekroond met een A-label voor grip op nat wegdek.

De BluEarth-A levert een goed rijgedrag en brandstofefficiency, hetgeen Yokohama met haar BluEarth banden nastreeft. Daarnaast biedt de band een uitgebalanceerde prestatie, namelijk; een laag afrolgeluid, een hoge mate van comfort en een lange levensduur.

Profiel

De toepassing van het “nano BLEND compound”, op basis van Yokohama’s nieuwste technologie, in combinatie met het asymmetrische profiel zorgen ervoor dat de BluEarth-A goede grip op nat wegdek heeft, terwijl dit niet ten koste gaat van het brandstofverbruik en slijtvastheid.

Het asymmetrische profiel draagt ook bij aan een prima stijfheid en drainage. De “noise control pitch” draagt bij aan een stillere band, omdat ongelijkmatige slijtage wordt tegengegaan. Het unieke profiel van de band houdt goed stand onder het gewicht van grote sedans en verzekert een hoog niveau van stabiliteit en controle.

Brandstofefficiency

Yokohama heeft haar aerodynamische technologie toegepast van onder andere het “golfbal design”, wat de luchtweerstand minimaliseert en de brandstofefficiency optimaliseert.

De “BluEarth” banden gelden wereldwijd als milieu-, mens- en sociaalvriendelijke banden. In aanvulling op de nieuwe BluEarth-A, zijn ook de BluEarth-1 en de BluEarth AE-01 beschikbaar in de markt.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.