Bridgestone, landbouwband, VT-serie

Bridgestone stapt in markt voor landbouwbanden

Bandenfabrikant Bridgestone levert voortaan ook landbouwbanden. Die ontwikkeling is bekendgemaakt op de bandenbeurs Reifen 2014. De fabrikant beschikt al over een breed scala van producten voor de sector onder de merknaam Firestone, met inbegrip van de Performer en Maxi Traction. De Bridgestone VT-Tractor serie zal zich richten op het groeiende high performance trekker segment.

De banden worden ontwikkeld aan het TCE-ontwikkelingscentrum in Rome en geproduceerd in Puente San Miguel in Spanje.

Landbouwbandenmarkt

De Europese landbouwbandenmarkt zal naar verwachting snel groeien door de toenemende vraag naar high-power-machines. Dat komt door de toenemende schaalvergroting in de landbouw, waardoor bedrijven grotere oppervlaktes bewerken.

De vraag naar traktorbanden is dan ook al sinds 2004 flink aan het groeien. Toen hadden de XL- en 65-series nog 13 procent van de markt. In 2010 was dat al gestegen naar 21 procent. Naar verwachting maken deze banden in 2019 maar liefst 28 procent van de markt uit.

Bridgestone

Bridgestone’s landbouwbanden worden in de markt gezet als concurrent van de premium-merken, zoals Trelleborg en Michelin. Het merk Firestone blijft nog altijd het grootste deel van de huidige marksegmenten bedienen. Bridgestone heeft de VF-technologie toegepast in de landbouwbanden.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.