Continental, AA-label, elektrische auto, hybride, voertuigen, autoband

Nieuwe band met AA-label voor hybrides van Conti

Continental heeft de Conti.eContact banden geïntroduceerd die speciaal voor hybrides en elektrische auto’s zijn ontwikkeld. Beide nieuwe banden dragen het BLUECO-logo. Dat geeft aan dat ze zijn voorzien van diverse technologieën die speciaal zijn toegespitst op de specifieke vereisten van hybrides en elektrische auto’s. Mede daardoor draagt de uitvoering voor hybrides het AA-label.

De nieuwe Conti.eContact voor hybride-modellen is een vooruitstrevende band waarin een groot aantal innovatieve technologieën is verwerkt.

Rubbersamenstelling

Zo maakt hij gebruik van de Green Chilli-compound: een rubbersamenstelling met speciale additieven en polymeren die de rolweerstand tot een minimum bepreken en tegelijkertijd voor maximale grip zorgen. Het speciale Hydrosipes-profiel vormt een belangrijke factor in de efficiënte afvoer van water. Dit leidt tot optimale (rem)prestaties op nat wegdek.

De nieuwe Conti.eContact voor hybrides beschikt bovendien over Aeroflex-technologie. Dat betekent dat de wangen van de band in aerodynamisch opzicht zijn geoptimaliseerd, zelfs bij verminderde spanning. Deze constructie vermindert turbulentie en verbetert daarmee de zowel de rolweerstand als de stroomlijn.

Schuimlaag

Ten slotte is er ContiSilent. De nieuwe Conti.eContact beschikt over een speciale schuimlaag aan de binnenzijde. Het extra absorptievermogen daarvan leidt tot een lagere geluidsproductie én minder belasting van onderstelcomponenten. Overigens is de nieuwe Conti.eContact ook geschikt voor conventioneel aangedreven auto’s.

Door de bundeling van de slimme technologieën heeft de nieuwe Conti.eContact voor hybrides een AA-label. Ofwel: de hoogst mogelijk score op het gebied van energie-efficiency én grip op nat wegdek. Het AA-label is uniek. Op dit moment draagt slechts 0,18% van alle banden van de vier premium-aanbieders dit label.

Elektrische voertuigen

Ook vol-elektrische voertuigen zijn aan een sterke opmars bezig. Voor deze modellen heeft Continental eveneens een speciale band ontwikkeld. De Conti.eContact voor elektrische voertuigen heeft een relatief grote diameter en is voorzien van vooruitstrevende technologie. Het kenmerkende profiel draagt bij aan een minimale rolweerstand en het zorgt voor optimale grip.

Dankzij de Flat Contour-technologie blijft het volledige loopvlak ook bij verminderde bandenspanning ‘vlak’ op het wegdek staan. Dit verlaagt de rolsweerstand en dat betaalt zich uit in een lager verbruik. Ook maakt deze band gebruik van Aeroflex-technologie met in aerodynamisch opzicht geoptimaliseerde wangen.

AA-label

Het Conti.eContact leveringsprogramma met AA-label voor hybrides:

  • 215/55 R 17 98 V XL (Opel Ampera)
  • 225/50 R 17 98 V XL (Citroen DS5 hybride, Peugeot 3008 Hybrid)
  • 225/55 R 17 101 W XL (BMW 5 ActiveHybrid, Peugeot 508 Hybrid)
  • 235/50 R 18 101 V XL (Lexus 600h)
  • 235/60 R 18 1071 V XL (Lexus 450h)
  • 255/55 R 18 109 W XL (Porsche Cayenne S Hybrid, Volkswagen Touareg Hybrid)

Het Conti.eContact leveringsprogramma voor elektrische auto’s:

  • 125/80 R 13 65 M (Renault Twizzy)
  • 145/80 R 13 75 M (Renault Twizzy)
  • 205/55 R 16 91 Q (Volkswagen eGolf)

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Nieuwe band met AA-label voor hybrides van Conti”

EX GLM 5983 everts|30.06.22|21:51

mooi goed maar ik rijd een yaris hybride met 175 65 15 orginele banden zou deze graag vervangen voor speciaale maar deze maat is er nog niet