Aeolus, winterband

Winterband Aeolus beschikbaar voor aandrijfas en stuuras

Aeolus introduceerde tijdens Reifen Essen 2014 de uitbreiding van zijn winterbandenserie: de ASW80. Dit is de stuuras-variant van de reeds bestaande ADW80 (voor de aandrijfas). Inmiddels is het aantal varianten in de serie gegroeid dankzij de toevoeging van nieuwe maten. De ASW80 is er in vier maten voor de stuuras, de ADW80 in drie maten voor de aandrijfas.

“Veiligheid is altijd belangrijk. Maar in de winter telt het stipt kunnen aanhouden van de transportplanning zeker zo zwaar”, stelt Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel. “Als de omstandigheden met regen, sneeuw en ijs tegen zitten, wil de transporteur toch de planning kunnen garanderen. Zijn de trucks met de juiste banden adequaat uitgerust, dan komt de lading op tijd op zijn bestemming.”

Profiel

De Aeolus ASW80/ADW80-winterbanden bieden maximale zekerheid, vertelt hij. “Dankzij een uitgekiend profiel bieden ze optimale grip en stabiliteit bij winters weer. Daarmee wordt de druk op de logistieke planning lager en zijn er minder ongelukken door slippende wielen of verlies aan controle.”

“Winterbanden zijn belangrijk omdat vervelende verrassingen uitblijven. Dat is goed voor het rendement. Aeolus winterbanden dragen dubbel bij aan dat rendement: vanwege de bedrijfszekerheid én door de uitstekende prijs-/productverhouding.”

Lamellen

Aeolus ASW/ADW-winterbanden kenmerken zich door gebruik van de nieuwste technologische trends. Zoals een extra diep profiel met speciale lamellentechniek én doordat de profielblokken met elkaar verbonden zijn. Hierdoor ontstaat zekerheid, rijcomfort en levensduur.

De ASW/ADW-winterbanden hebben in verhouding een extra breed profiel voor de meest optimale grip. Juist de combinatie met de onderling verbonden profielblokken geeft extra zekerheid en stabiliteit. De banden voldoen aan alle certificeringscriteria.

Maten

De ASW80 is er in de maat 315/70R22.5, 315/80R22.5, 385/55R22.5 en 385/65R22.5; de ADW80 kent de maten 295/80R22.5, 315/70R22.5 en 315/80R22.5.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.