Apollo Tyres en Manchester United breiden sponsoring uit

Bandenproducent Apollo Tyres heeft een voetbalveld gemaakt van honderd procent gerecycled rubber. Het zijn uitsluitend zelfgeproduceerde banden, die worden gebruikt als ondergrond voor een nieuw, geavanceerd speelveld op het terrein van voetbalclub Manchester United.

Het eerste ‘Go the Distance’ speelveld grenst aan het Theatre of Dreams en is toegankelijk voor de plaatselijke bevolking om hun voetbaltalent te tonen en te verbeteren. Het speelveld is speciaal ontworpen rondom drie belangrijke uitdagingen op het gebied van controle, behendigheid en precisie; drie van de belangrijkste kenmerken van de producten van Apollo Tyres.

Innovatief

Marketing-directeur Marco Paracciani van de bandenproducent over het initiatief: “Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. Nu hebben we een innovatieve manier gevonden om gerecycled rubber te hergebruiken en tegelijkertijd op de lange termijn te investeren in de lokale bevolking. In onze rol als sponsor van Manchester United willen we deze gemeenschap ondersteunen en de aanleg van ons eerste ‘Go the Distance’ speelveld is hier duidelijk een bewijs voor.”

Het bedrijf gebruikte zo’n tien ton rubber (het equivalent van zo’n 2,200 banden) voor het openbare speelveld bij Old Trafford. Als deel van de aankondiging meldde Apollo Tyres een uitbreiding van de samenwerking met Manchester United in Europa, Azië en Afrika. Hiermee is Apollo Tyres Manchester Uniteds Official Tyre Partner in 69 landen.

Lees ook: Apollo bandenpartner van Duitse voetbalclub Wolfsburg

 

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.