AMT Goodyear

Ondanks daling in 2012 mikt Goodyear nog steeds op groei

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear werd het afgelopen jaar geconfronteerd met een dalende verkoop in bijna alle markten waar het bedrijf actief is. Daardoor daalden winst en omzet over 2012.

De omzet daalde van 22,8 miljard dollar in 2011 naar 21 miljard dollar in 2012. De winst zakte van 321 miljoen dollar in 2011 naar 183 miljoen dollar in 2012.

Langzamer tempo

Voor de lange termijn mikt Goodyear nog steeds op groei in de wereldwijde bandenindustrie, maar in een langzamer tempo dan aanvankelijk voorspeld. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf al een maatregelen die bij moeten dragen aan verbetering van de resultaten. Zo wil Goodyear stoppen met banden voor de agrarische sector in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Verder is er een sluiting aangekondigd van het fabriek in Amiens in Frankrijk, die banden produceert voor de consumentensector en de agrarische markt.  Op dit moment lopen er nog gesprekken hierover met alle betrokken partijen, zoals ondernemingsraden en vakbonden in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Door de sluiting verwacht Goodyear een jaarlijkse winstverbetering van 75 miljoen dollar.

Meer maatregelen

Met oog op de aanhoudend zwakke economie in Europa heeft het bedrijf voor deze regio nog maatregelen aangekondigd, zoals een extra investering van 75 tot 100 miljoen dollar om de productiveit in Europa te verbeteren.

Auteur: Steven Don

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.