WINTERBANDEN

Bandenindustrie krijgt het zwaar in 2013

ZOETERMEER – Een winterband (L) en een zomerband (R). Ondanks het aanhoudende zachte winterweer laten nog steeds autobezitters winterbanden monteren. Wellicht met het oog op de wintersport; in de Alpen is het nu eindelijk goed aan het sneeuwen. ANP PHOTO LEX VAN LIESHOUT

De bandenindustrie staat een zwaar jaar te wachten met veel onzekerheden. Dat meldt Autokompas op basis van een rapport van financiele dienstverlener Morgan Stanley.

De analisten van Morgan Stanley verwachten een dalende verkoop en teruglopende marges, maar daarentegen wel lagere grondstofprijzen. De bandenindustrie zal er waarschijnlijk wel in slagen om een lichte omzetstijging te realiseren. De sector heeft alleen baat bij de dalende grondstofprijzen als ze erin slaagt om meer banden af te zetten.

Voorraad

Door de onzekerheden zijn handelaren voorzichtig met het aanleggen van voorraad. Daardoor zullen de prijzen, die de industrie de afgelopen jaren verhoogd heeft, weer een paar procenten dalen, voorziet Morgan Stanley.

Auteur: Steven Don

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.