Nexen

Nexen Tyres gaat productie opvoeren in China

De Koreaanse bandenfabrikant Nexen Tyres gaat haar productie opvoeren in China. De bedoeling is dat de Nexen-fabriek in Qingdao China dit jaar twee miljoen banden meer gaat produceren. Daarmee komt de productie op 10 miljoen banden totaal per jaar.

Nexen speelt hiermee in op de groeiende vraag naar autobanden in China.

Meer geld

Naast het opvoeren van de productie gaat Nexen ook meer geld steken in research en development. Daarnaast zal de regionale marketing worden geïntensiveerd. Nexen maakte de plannen bekend bij de jaarlijkse Nexen Tyre Award in Yunnan, China waar zo’n 100 dealers waren vertegenwoordigd.

Nexen is ook van plan het dealernetwerk in China verder uit te breiden.

Over Nexen

Nexen Tyres is ontstaan als Heung-A tire in 1942in Korea. Door samenwerking met andere maatschappijen staat Nexen voor innovatie en verbetering van haar product.
In 2005 krijgt Nexen een patent op de technologie, die het mogelijk maakt om banden te produceren in combinatie met Nanotechnologie. Inmiddels zet Nexen zo’n 600 miljoen dollar om en zijn er 2000 arbeiders werkzaam. Er wordt naar 120 landen geëxporteerd.

 

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.