euromaster

Autobandenbedrijven leiden werklozen op tot bandenexpert

Een aantal autobandenbedrijven heeft samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg een arbeidsbemiddelingstraject opgezet voor werklozen. De werklozen via het traject opgeleid tot bandenexpert.

Dat zijn Euromaster Bandenservice, Kwik Fit Autoservice Landelijk, Profile Tyrecenter en Henze Autobanden. Het project is eind december opgestart en heeft deze week tot de eerste resultaten geleid. Het doel van de samenwerking is om werklozen aan een nieuwe baan te helpen.

Bandenexpert

Voor de eerste vier deelnemers aan het project geldt dat zij een training hebben doorlopen en een stage hebben voltooid. Bovendien hebben zij nu een voorlopig arbeidscontract aangeboden. Voor het afronden van het project krijgen de deelnemers een certificaat tot bandenexpert.

De gemeente Leidschendam-Voorburg zette het project op om werklozen een opstapje naar een nieuwe baan te geven. Het is de bedoeling dat uiteindelijk twintig inwoners van de gemeente de opleiding tot bandenexpert bij één van de vier bedrijven zal doorlopen.

Opleidingstraject

Andere gemeenten zijn al zo enthousiast geworden over het project van de gemeente Leidschendam-Voorburg, dat zij ook plannen hebben om een dergelijk project op te zetten. Onder meer de gemeenten Zoetermeer en Rijswijk willen inwoners gaan begeleiden in een opleidingstraject.

Een van de partners in het opleidingstraject tot bandenexpert is DSW/Jobhouse. De gemeente Leidschendam-Voorburg is van plan om meer opleidingstrajecten op te zetten om mensen zo zelfstandig economisch te maken. Daarvoor wordt de samenwerking gezocht met meerdere brancheorganisaties.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.