Goodyear_Dunlop_-_Close_up_looking_at_tire_label

Mark Thys wordt general manager Goodyear Dunlop Tires Benelux

Mark Thys volgt Paul Joosten op als general manager Goodyear Dunlop Tires Benelux. Paul Joosten blijft wel betrokken bij de bandenfabrikant. Hij wordt vice-president West-Europa bij het Europese hoofdkantoor.

Mark Thys startte zijn loopbaan bij Goodyear Dunlop in 1999. In de afgelopen jaren heeft hij veel expertise opgedaan op het gebied van retail, finance en marketing. Dit geldt voor zowel binnen de Benelux-organisatie als binnen het Europees hoofdkantoor gevestigd in het Belgische Diegem.

Bandenmarkt

In de laatste jaren is Thys bezig geweest zich te specialiseren in het optimaliseren van de verkoopprocessen en klantsystemen binnen de EMEA-regio (Europe, Middle East & Africa). In zijn nieuwe rol als General Manager zal Thys zich gaan richten op de snel veranderende bandenmarkt en de bijhorende Benelux-uitdagingen.

Aandachtspunten zijn daarbij onder meer de sterk wisselende aankoopprijs van ruwe materialen en productontwikkeling op basis van hernieuwbare grondstoffen, de dalende autoverkoop in de Benelux en het uitgestelde (banden)onderhoud door automobilisten in België en Nederland en de impact hiervan op de verkeersveiligheid.

Bandenlabel

Verder zal Thys zich bezighouden met een correcte naleving en sensibilisering van het Europese bandenlabel geïntroduceerd in de sector op 1 november 2012, de stijgende verkoop van tweedehands banden in Nederland en de actuele ontwikkelingen omtrent een mogelijke winterbandenwetgeving in België.

Een andere belangrijke taak voor Thys is om de marktpositie van Goodyear Dunlop bij zowel bandenspecialisten, vloten als leasebedrijven verder te verstevigen. Zijn voorganger heeft de afgelopen jaren een sterke klantgerichte Benelux-organisatie opgezet.

Uitbouwen organisatie

Ook voor Paul Joosten is een belangrijke taak weggelegd. Hij zal zich in de eerste plaats richten op het verder uitbouwen van een sterke klantgerichte organisatie binnen België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Portugal, Italië en Griekenland.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.