Lanxxes, chemie, banden, rubberfabriek, Rusland

LANXESS opent eerste automotive-rubberfabriek in Rusland

Het Duitse chemieconcern LANXESS heeft in Rusland een eerste productiefaciliteit voor rubberadditieven geopend. Bij Lipetsk zal LANXESS polymeer-gebonden rubberadditieven gaan produceren. LANXESS heeft ook een vestiging in Nederland, in Geleen.

De additieven zijn bedoeld voor de Russische markt en voor de zogenoemde CIS-landen (Commonwealth of Independent States). Daarbij is de focus gericht op de markten voor automotive en bandenindustrie.

Productie

Hoewel de productiefaciliteit officieel in gebruik is genomen, is deze nog niet helemaal af. In 2016 wordt de locatie verder uitgebreid met een productiefaciliteit voor blazen die gebruikt worden in de bandenindustrie, om de band de definitieve vorm en eigenschappen te geven. Deze uitbreiding zal goed zijn voor 80.000 blazen per jaar.

Volgens Rainier van Roessel, lid van de Board of Management van LANXESS AG, past de opening van de Russische fabriek bij de doelstellingen voor groei op de globale markt. De fabriek is bestemd voor Rhein Chemie, die met de opening beschik over productielocaties in alle BRIC-landen.

Rubber

Volgens Anno Borkowsky, Managing Director of Rhein Chemie Rheinau GmbH, biedt Lipetsk als locatie goede perspectieven voor Rhein Chemie en LANXESS. Niet alleen beschikt het industriële gebied van Lipetsk over een goede infrastructuur, de klanten van het bedrijf bevinden zich ook in de omgeving.

De productiefaciliteit in Lipetsk zal straks jaarlijks 1.500 ton aan rubberadditieven gaan leveren. Deze additieven worden hoofdzakelijk gebruikt voor de vervaardiging van autobanden en technische elastomeer producten zoals profielen, slangen en afdichtingen.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.