Continental Hannover

Continental verwacht nog lastig jaar voor bandenmarkt

De Duitse autobandenfabrikant Continental gaat nog uit van een lastig jaar voor de bandenmarkt, ook al waren de resultaten van het gehele concern beter dan verwacht. Dat bleek bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal en het eerste halfjaar van 2013.

Volgens Dr. Elmar Degenhart, bestuursvoorzitter van Continental AG, heeft het bedrijf in het tweede kwartaal een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Vooral in Europa was er sprake van herstel in het algemeen. De verwachte verkopen zullen straks rond de 34 miljard euro uit komen.

Bandenmarkt

De groei komt echter niet voort uit de bandenmarkt. “Door onze globale positie en de verdere groei van het aantal voertuigen voorzien van onze producten, verwachten we dat in het derde kwartaal een stabiele groei te zien zal zijn. De groei zal echter niet boven dat van het tweede kwartaal uitkomen”

De reden hiervoor is de bandenmarkt. “Vooral in Europa herstelt de bandenvervangingsmarkt minder snel dan verwacht. De verwachting is dat met name in Azië en de Noord-Amerikaanse markt de groei gemaakt zal moeten worden.”

Rubber

Continental kan daarbij wel profiteren van de neerwaartse prijsspiraal die geldt voor rubber, zowel op natuur als synthetische basis. Deze prijsdaling kan het effect van de slechte bandenmarkt wellicht met zo`n 300 miljoen euro beperken.

Voor de Rubber-divisie van Continental geldt dat over het eerste halfjaar het niveau van dezelfde periode vorig jaar werd aangehouden. De marge kwam uit op zo`n 16,3% en de verkopen op meer dan 6,5 miljard euro.

Bekijk het video-interview van BandenProTV met Continental op Autopromotec:

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.