Hankook, bandenfabrikant, hoofdkantoor

Hankook zet zijn groei voort in het 2e kwartaal 2013

Bandenfabrikant Hankook registreerde een wereldwijde omzet van 1,276 miljard EURO in het tweede kwartaal van 2013. Toegenomen verkopen in de ultra-high-performance bandensector leidde tot een stevige groei van de omzet in de belangrijkste markten van het bedrijf. Het bedrijf boekte wereldwijd een geconsolideerde kwartaalomzet van 1,276 miljard euro en zijn bedrijfsresultaat over dit kwartaal noteerde 185,2 miljoen euro met een gezond operationeel winstpercentage op de omzet van 14,5%.

Ondanks een fluctuerende vraag van de markt in de mondiale bandenindustrie in de periode van april t/m juni handhaafde de wereldwijde geconsolideerde omzet van Hankook Tire zijn stabiliteit in de groei van de verkopen. De kwartaalomzet van het bedrijf liet een groei van 1,4% op jaarbasis zien. Het bedrijfsresultaat, een belangrijk kengetal dat de prestaties van de kernactiviteiten van het bedrijf meet, meldt een toename van 11,3% op jaarbasis.

Bandensegment

De verkopen van Hankook Tire’s Ultra-High Performance (UHP) banden blijven een sterke groei in de markten vertonen, vooral in China en Noord-Amerika, waar de omzet van het bedrijf in dit segment steeg met respectievelijk 32% en 15% ten opzichte van het vorige kwartaal.

Voor de tweede helft van het jaar verwacht Hankook Tire zijn concurrentiepositie verder te verbeteren door middel van zijn flexibele wereldwijde leverantie netwerk, vooral doordat de recentelijk gebouwde productiefaciliteiten in Chongqing, China en Cikarang, Indonesia nu operationeel zijn. Daarnaast blijft het bedrijf zijn investeringen voortzetten in onderzoek en ontwikkeling, de nadruk leggend op de verdere ontwikkeling van premium UHP banden met ultra-geavanceerde eigenschappen.

Resultataten

“Wij zijn blij dat onze resultaten over het tweede kwartaal van 2013 soliditeit tonen in alle facetten van Hankook Tire omdat dit het resultaat is van een vooruitziende blik met als doel een solide basis voor groei te vormen van een wereldwijd evenwichtige productportfolio en hypermoderne R&D-capaciteiten,” aldus Mr. Seung-Hwa Suh, Vice Chairman & CEO van Hankook Tire.

Hij voegt daaraan toe, “Op basis van onze voortdurende kapitaalinvesteringen voor een evenwichtige groei in zowel kwantiteit als kwaliteit zullen wij onze footprint in de wereldwijde automotive-industrie blijven verstevigen, hierbij onze weg vervolgend naar een mondiaal top-5 bandenmerk.”

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.