velgen, schoon

Subsidie voor duurzame velgenwasmachine in Bedum

De provincie Groningen draagt 71.865 euro bij aan het project Ontwikkeling duurzame velgenwasmachine van Banden Groep Noord BV, een groothandel in autobanden en velgen in Bedum.  De subsidie komt uit het programma Innovatief en Duurzaam MKBGroningen.

Banden Groep Noord wil een duurzame velgenwasmachine ontwikkelen. De subsidie stelt het bedrijf ook in staat de dienstverlening  te verbeteren. Zo kan Banden Groep Noord de opslag van banden en velgen voor klanten uitbreiden. Met de duurzame wasmachine is er minder water en zijn er minder chemicaliën nodig, waardoor ook de werkomstandigheden voor de medewerkers worden verbeterd.

Subsidiebudget uitgeput

Het subsidieprogramma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen bestaat sinds 1 januari 2013. In tijden waarin het voor veel ondernemers lastig is om een krediet bij banken te krijgen, is het verstrekken van deze subsidie een belangrijke steun in de rug.

Op dit moment is er in totaal ongeveer een miljoen euro aan subsidies verleend en is er al twee miljoen euro aan aanvragen binnengekomen. Er is geen geld meer uit het programma beschikbaar.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.