Bandag premiummerk vernieuwingsbanden Bridgestone

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone maakt de overstap naar Bandag als premiummerk voor vernieuwingsbanden. Als eerste stap in het proces wordt de M729EVO van Bridgestone vervangen door de M729EVO van het merk. Dat laat de fabrikant weten.

In de Bandag M729EVO komen naar zeggen van Bridgestone de ‘know-how’ van Bandag en de designkenmerken van de fabrikant samen. Volgens manager Harald van Ooteghem van Bridgestone Europe heeft de band qua kilometers een tot 10 procent landere levensduur dan zijn voorganger.”

Snelheidsklasse

De Bandag M729EVO is goedgekeurd in snelheidsklasse M (130 km/h), heeft het M + S-symbool. Daarnaast is de band voorzien van een blokdesign, dat stress aan de randen van de blokken tegengaat. Daarbij wordt de zaagtandslijtage verminderd. De band wordt leverbaar in verschillende maten, zodat de meest voorkomende karkassen van vernieuwingsbanden kunnen worden voorzien.

Vernieuwingsbanden kunnen vernieuwd worden op het eigen karkas, waardoor de levensduur verlengd wordt en kosten worden bespaard. Het karkas blijft immers eigendom van de klant. Door bijvoorbeeld warmvernieuwing wordt de band met de oorspronkelijke rubbersamenstelling van hiel tot hiel opgeknapt.

 

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.