bridgestone, kantoor

Bridgestone boekt fors hogere winst door toename verkoop

Bandenfabrikant Bridgestone heeft in de eerste drie kwartalen van dit jaar maar liefst 17 procent meer winst behaald ten opzicht van dezelfde periode vorig jaar. Dat kwam vooral doordat de verkopen fors hoger lagen. In de eerste negen maanden van 2013 boekte Bridgestone een omzet van 26,06 miljard dollar. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers. De netto omzet in het derde kwartaal bedroeg 9,12 miljard dollar.

Het bedrijfsresultaat kwam in de eerste negen maanden uit op 3,18 miljard dollar, een stijging van 56 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In het derde kwartaal 2013 bedroeg het bedrijfsresultaat 1,27 miljard dollar. De nettowinst kwam over de eerste negen maanden uit op 1,96 miljard dollar.

Markten

De Japanse en Amerikaanse herstellen zich van de economische crisis, zegt Bridgestone. De Europese markt blijft zwak en de Aziatische markt laat een stagnerende groei zien. Voor geheel 2013 denkt Bridgestone dat de omzet zal uitkomen op 31,3 miljard.

Lees hier het volledige kwartaalverslag.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.