heuver, bandengroothandel, magazijn, distributie, banden

Transparantie en leveringsvoorwaarden belangrijk in bandenhandel

Optimale transparantie en scherp geprijsde leveringsvoorwaarden zijn belangrijke leveringscondities in de bandenbranche. Want veel vaste en geïnteresseerde klanten hebben een gekleurd beeld van de kosten van deze leveringscondities in de branche, zegt Heuver Bandengroothandel. “Onze doelstelling is om altijd maximale klanttevredenheid te realiseren. Daar vallen ook de leveringscondities onder.”

“Onze klanten staan in alles centraal. Wij leveren hen kwaliteitsproducten en kwaliteitsservice. Die gaan wat ons betreft altijd hand in hand”, zegt Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel. “Binnen die twee-eenheid nemen leveringssnelheid en leveringscondities een belangrijke plaats in.”

Voorraad in magazijn

Dankzij de doorlopend grote voorraad in het centrale magazijn in Hardenberg, kan Heuver de bestellingen in grote delen van West-Europa binnen 24 uur of maximaal 48 uur op de plaats van bestemming leveren.

Heuver: “Leveringssnelheid is echter maar ons halve verhaal. Bij ons gaat dat gepaard met scherpe leveringscondities. In een vergelijk op de markt, blijkt dat onze condities door klanten veelvuldig als uiterst gunstig worden ervaren. Al vanaf kleine aantallen leveren we franco aan huis.”

Bertus Heuver vervolgt: “Door de korte levertijden hoeven onze klanten – de bandenservicebedrijven – minder grote voorraden aan te leggen. Er zit dus minder geld vast in de voorraad, waardoor hun bedrijfsrendement toeneemt.”

Levertijd

Zo geldt tegenwoordig voor Aeolus-banden in heel Duitsland een korte levertijd. “Die kunnen we uit het distributiecentrum in Bayreuth aan de klanten in Midden- en Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ook binnen een dag leveren. Waarbij zelfs JIT-leveringen (‘just in time’, red.) mogelijk zijn. Op die manier denken we actief mee met onze partners”, aldus de directeur.

Heuver Bandengroothandel startte in 1966 in Den Ham, Nederland. Heuver werkt  voor professionele klanten in een groot deel van Europa, die zoeken naar truck- en trailerbanden, EM- en industriebanden en landbouwbanden.

Distributiecentrum

Heuver zit sinds 2006 in Hardenberg, met een 24.000 m2 groot distributiecentrum met gemiddeld 60.000 banden op voorraad. Daarnaast is er een distributiecentrum in Bayreuth, Duitsland. Heuver is exclusief importeur voor enkele banden- en velgenmerken voor (een groot deel van) Europa; waaronder LingLong, Aeolus, Jantsa. Bij Heuver blijft geen (banden)vraag onbeantwoord.

Heuver heeft 230 mensen in dienst; waaronder exclusieve teams in onder andere Duitsland, Polen, Groot-Brittannië en Roemenië. Heuver heeft in Nederland 13 eigen Profile Tyrecenter bandencentra, waar zakelijke en particuliere klanten terecht kunnen.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.