Hankook, bandenfabrikant, hoofdkantoor

Hankook Tire meldt wereldwijde verkooprecords in 2013

Bandenfabrikant Hankook Tire heeft de financiële resultaten voor het fiscale jaar 2013 bekendgemaakt. Het bedrijf meldde een wereldwijd verkooprecord van 7,060 biljoen Zuid-Koreaanse Wong (KRW, ongeveer 6,4 miljard US Dollar en een stijging van 0,3%) en een bedrijfsresultaat van KRW 1,031 biljoen (+12%). In 2013 zette Hankook Tire de opwaartse trend voort in zijn financiële resultaten ondanks de wereldwijde economische recessie.

De verkoop van Hankook Tire’s ultra-high performance (UHP) banden betekende een cruciale groeifactor voor deze bedrijfsomzet. De totale verkopen binnen het UHP bandensegment droegen voor 26,5% bij aan de totale wereldwijde verkopen en gaven een robuuste groei aan en resulteerden in een groeipercentage van maar liefst 3,4%. China en Europa leidden alle markten met een totaal verkoopresultaat UHP banden van respectievelijk 13,6% en een groeipercentage van 12,9%.

Groeicijfers

Recente overeenkomsten voor originele uitrustingen van Hankook Tire boden daarnaast een belangrijke factor voor de groeicijfers. De “Grote Drie” van Duitsland is compleet nu ook Mercedes-Benz is toegevoegd aan het premium portfolio van originele uitrustingen, dat reeds bestond uit diverse auto’s van de Audi/Volkswagen-groep en BMW. Door originele uitrustingen te leveren aan de best verkopende modellen van Japanse topautomerken, gaf Hankook Tire blijk van een ongeëvenaarde competentie en komt het tegemoet aan de hoge eisen van de meest hoogwaardige auto’s wereldwijd.

De krachtige strategische beslissingen van Hankook Tire in combinatie met beoogde kapitaaluitgaven in zowel productiecapaciteit als R&D zijn de drijvende krachten gebleken achter het leggen van een solide basis voor duurzame groei. Het bedrijf heeft in 2013 zijn wereldwijde productielocaties op strategische locaties met fabrieken in Indonesië en Chongqing (China) in 2013 gestaag uitgebreid en maakte onlangs nieuwe plannen bekend voor een nieuwe Amerikaanse productielocatie. De investeringen in een nieuw Central R&D Center en Test Engineering Center in Korea leverden een extra bijdrage aan de inspanningen van het bedrijf tot technologische vooruitgang.

Bandensegment

“Op basis van onze toekomstvisie hebben de continue investeringen van Hankook Tire en de toekomstgerelateerde R&D in hoge mate bijgedragen aan de consolidatie van de koers die het bedrijf volgt om een wereldwijde topspeler in het bandensegment te worden,” aldus dhr. Seung-Hwa Suh, vicevoorzitter en CEO van Hankook Tire. Hij voegde hier het volgende aan toe: “Op basis van de beproefde technologische topkwaliteiten zal Hankook Tire in 2014 zijn groei nog verder versnellen en zal het uitgroeien tot een sterk, gerenommeerd bedrijf dat een bijdrage levert aan vooruitgang op het gebied van rijden.”

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.