Pirelli, kantoor

Russisch oliebedrijf neemt fors belang in bandenfabrikant Pirelli

De Italiaanse bandenfabrikant Pirelli komt gedeeltelijk in Russische handen. Het Russische staatsolieconcern Rosneft neemt een indirect belang in de Italiaanse bandenfabrikant Pirelli, zo maakte Pirelli maandag bekend.

De investering door Rosneft zou ongeveer 500 miljoen euro bedragen.

Bandenverkoop

De twee partijen werken al een paar jaar samen. Sinds 2012 worden de banden van Pirelli verkocht bij de benzinestations van het oliebedrijf. Nu krijgt Rosneft de belangrijkste stem met 50 procent van de aandelen in een nieuwe investeringsgroep die het grootste belang in Pirelli bezit.

Andere belanghebbenden in dat investeringsconsortium zijn de Italiaanse banken UniCredit en Intesa Sanpaolo en de voorzitter van Pirelli, Marco Tronchetti Provera.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.