Hankook, kantoor, bandenfabrikant

Hankook behaalt stabiele omzetcijfers in eerste kwartaal van 2014

Bandenfabrikant Hankook heeft zijn financiële resultaat over het eerste kwartaal van 2014 gepresenteerd. De wereldwijde omzet van de onderneming was hierbij in de afgelopen drie maanden met 1,67 biljoen KRW even overtuigend als de bedrijfswinst van 260,1 miljard KRW. Het rendement bedroeg 15,5%.

Het stabiele financiële resultaat in het eerste kwartaal werd in hoofdzaak door de wereldwijd actieve handel in Ultra-High-Performance (UHP) banden gerealiseerd. In vergelijking tot het voorgaande jaar steeg de kwartaalomzet in dit segment, dat met ca. 29,1 procent bijdraagt aan de complete omzet, met 7,6 procent.

Chinese markt

In het bijzonder op de Chinese markt steeg de verkoop van Hankook UHP-banden met 18,2 procent in vergelijking tot hetzelfde kwartaal in het voorgaande jaar. Het Midden-Oosten en Azië-Pacific realiseerden eveneens een sterke groei van 14,4 procent bij de UHP-bandenverkopen. Ook Europa en Noord-Amerika konden bij UHP-banden met 4,4% en 3,6% lichte omzetstijgingen realiseren vergeleken met het voorgaande jaar.

Deze over het geheel genomen merkbare toenemende dynamiek in het UHP-bandensegment toont het concurrentievermogen van Hankook op het gebied van innovatieve bandentechnologie en de toegenomen merkwaarde van de onderneming als premium fabrikant binnen de mondiale auto-industrie aan.

Bandentechnologie

„Ondanks de uitdagingen, die het resultaat zijn van een continu veranderend ondernemingsklimaat, hebben onze alom erkende bandentechnologie en geavanceerde onderzoeks- en ontwikkelingskwaliteiten de basis gevormd voor onze duurzame groei en hierdoor de solide financiële resultaten in het eerste kwartaal van 2014 mogelijk gemaakt,“ aldus Seung-Hwa Suh, voorzitter van de Raad van Bestuur van Hankook Tire Co., Ltd.

„Dankzij ons technologisch leiderschap in combinatie met onze strategische investeringen zullen wij ons ook in de toekomst ervoor inspannen, onze merkwaarde als premium bandenfabrikant binnen het mondiale automotive segment verder te intensiveren.“

financiele cijfers Hankook

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.