Camperbezit in Nederland groeit naar recordhoogte

Het aantal campers in Nederland stijgt dit jaar waarschijnlijk naar een recordhoogte. Brancheorganisatie Bovag verwacht dat eind dit jaar de Nederlandse weggebruikers in totaal ruim 90.000 kampeerauto’s hebben. De komende jaren zou dat aantal nog weleens verder kunnen stijgen.

Momenteel zijn er 88.000 Nederlanders met een camper. Dat waren er in 2009 nog maar 60.000. Bovag verwacht dat dat aantal voor het einde van dit jaar met een paar duizend stijgt, om in volgende jaren door te groeien naar honderdduizend vakantievoertuigen.

Toename

Met name de markt voor tweedehands kampeerauto’s wordt groter. Daarvan werden er in de eerste helft van dit jaar 3.109 verkocht, dertien procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De nieuwverkopen blijven daarbij achter, met 828 exemplaren.

Reden voor de toename is de vergrijzing in ons land. Er komen steeds meer pensionado’s, die Europa in willen trekken en dat graag doen met een kampeerauto. Dat merkt ook de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) die hun ledenaantal in één jaar tijd met 3,5 duizend zag groeien naar 31.227.

Lees ook: Vaco wil meer bewustzijn voor banden onder caravans

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.