Goodyear verplaatst banen van Engeland naar Frankrijk

Bandenfabrikant Goodyear heeft besloten om bijna 250 arbeidsplaatsen over te hevelen naar Frankrijk. Een opvallende zet, aangezien het Amerikaanse bedrijf eerder dit jaar nog besloot om één van de twee fabrieken in de Noord-Franse stad Amiens te sluiten. Het gaat om 241 banen van een Dunlop-vestiging in het Britse Birmingham.

De sluiting van de Engelse fabriek was eerder dit jaar al bekendgemaakt. De banden worden verplaatst naar Montluçon, in het midden van Frankrijk. Daar worden nu al motorbanden gemaakt. De productie daarvan wordt dus uitgebreid.

Fabriek

Bij de Franse vestiging werken momenteel al zevenhonderd man. Het is de enige plek in Europa waar Goodyear banden maakt voor motoren. Op andere plekken in Frankrijk blijft de fabricage van andere producten gewoon doorgaan. Behalve dus bij de grootste vestiging, in Amiens. De fabriek is sinds januari dit jaar gesloten en bood werk aan 1.173 man.

Lees ook: Wekenlange bezetting van Goodyear-fabriek is voorbij

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.