Kumho Tyre opent eigen testcentrum in Duitsland

In het Noord-Duitse Papenburg heeft de Koreaanse bandenfabrikant Kumho Tyre zijn eigen testcentrum geopend. Het centrum van zeshonderd vierkante meter wordt gebruikt om banden en velgen te toetsen op rijgedrag. Daardoor krijgt het uit negen man bestaande testteam de ruimte om alle activiteiten op verschillende ’tracks’ te verrichten. Bij de proeven wordt onder andere gekeken naar subjectieve handling en rijcomfort, rij-eigenschappen op natte wegen en aquaplaning.

GPS-gestuurde meetsystemen en digitale resultaten ondersteunen de testoperatie. In de toekomst handelt dit centrum alle outdoor-testen voor Kumho Tyre Europe af. Verdere testen op onder andere de Nürburgring en op Ivalo in Finland, voor de wintertesten, complementeren de relevante resultaten. Meer dan drieduizend banden per jaar worden aan de strenge testen getoetst en de resultaten dienen voor de OE-productontwikkeling van Kumho Tire.

Onderzoek

“Het eigen testcentrum in Papenburg is een verdere kwalitatieve stap in de strategie om productontwikkeling en onderzoek te optimaliseren”, aldus Sven Rath, hoofd van de outdoor testafdeling van Kumho Tyre Europe.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.