Winststijging voor Bridgestone en Pirelli in eerste helft 2014

Bandenreuzen Pirelli en Bridgestone hebben in de eerste zes maanden van dit jaar meer winst geboekt dan in de eerste helft van vorig jaar. De Japanners zagen hun winst met ruim 21 procent toenemen. De Italianen noteerden op dat vlak een iets minder hoog cijfer, met een winststijging van ongeveer elf procent. De bandenfabrikanten sluiten zich met de gunstige cijfers aan bij andere grote producenten, zoals Goodyear en Michelin, die eerder deze maand al met hun halfjaarcijfers naar buiten kwamen.

Bridgestone behaalde een omzet van 12,8 miljard euro, ruim twee procent meer dan in de eerste zes maanden vorig jaar. Toen werd een verkoop gerealiseerd van iets minder dan 12,5 miljard euro. De winst van het Japanse bedrijf kwam uit op 1,04 miljard euro, ruim twintig procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen viel na zes maanden een winst te noteren van 856 miljoen euro.

Pirelli

Pirelli liet met zijn bandenactiviteiten ook gunstige cijfers zien. De winst van de bandentak, veruit het grootste onderdeel van de Italianen, steeg in de eerste helft van dit jaar met ruim 43 miljoen naar 434 miljoen euro. Ook de winstmarge groeide, van 14,6 naar 15 procent. De totale opbrengsten van de bandenactiviteiten daalden echter, met drie procent naar 2,982 miljard euro.

Lees ook: A-merken zien bandenverkoop stijgen in eerste helft 2014

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.