tpms-sensor

Nederlands Sensata koopt marktleider in TPMS-systemen Schrader

Het in Almelo gevestigde Sensata wil het Amerikaanse Schrader Group overnemen. Het over te nemen bedrijf is marktleider op het gebied van tire pressure monitoring systems (TPMS). Met de deal is een bedrag gemoeid van ongeveer 750 miljoen euro. Beide partijen verwachten de transactie in het laatste kwartaal van dit jaar af te kunnen ronden, als toestemming wordt verkregen van de bevoegde autoriteiten.

Schrader is nu nog in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Madison Dearborn Partners. Met de aankoop van het bedrijf wil Sensata Technologies een sterkere positie verwerven in de groeiende markt van systemen voor het meten van bandenspanning.

Verplicht

TPMS-systemen zijn nu al verplicht bij alle nieuwe auto’s in Noord-Amerika. Vanaf 1 november van dit jaar geldt deze verplichting ook in Nederland en andere delen van Europa. Omdat ook in Azië steeds meer voertuigen met het meetsysteem worden uitgerust, wilde Sensata haar positie in die markt verstevigen. Met de overname van Schrader moet dat lukken. Het bedrijf heeft namelijk ongeveer de helft van de wereldmarkt in handen.

Sensata Technologies specialiseert zich in elektronische beschermingstoepassingen, zoals sensoren. Het heeft vestigingen in elf landen en levert producten aan onder andere de vliegtuigindustrie, de automotive sector en de scheepvaart.

Schrader

Schrader is gevestigd in de Amerikaanse stad Denver en fabriceert sensoren voor de Amerikaanse, Europese en Aziatische markten. Er zijn 2.500 mensen in dienst, onder wie driehonderd ingenieurs. De verwachting is dat het bedrijf dit jaar een omzet heeft van ruim vierhonderd miljoen euro.

Tom van Gurp

Lees ook: Inter-Sprint wil Van den Ban Groep overnemen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.