Online bandenretailer Delticom koopt vergelijkingssite Toroleo

De Duitse bandenverkoper Delticom heeft vergelijkingswebsite Toroleo overgenomen. Op de site kunnen autorijders de prijzen vergelijken van een groot aantal banden en meteen ook online bestellen. De site is actief in Duitsland en Oostenrijk. Welk bedrag met de overname is gemoeid, maken beide partijen niet bekend.

Het vergelijken van prijzen online wint aan populariteit. Zeven van de tien online shoppers maakt vaak of zelfs altijd gebruik van vergelijkingswebsites, voordat ze een aankoop doen. Door de overname wil Delticom daarvan profiteren. Volgens het bedrijf biedt Toroleo handige informatie voor consumenten in alle bandensegmenten. De overgenomen vergelijker is niet in Nederland actief.

Verlies

Delticom is dat echter wel, onder meer met webwinkel Tirendo. Hoewel de online verkoop van banden in stijgende lijn zit de laatste tijd, boekte Tirendo in het tweede kwartaal van dit jaar een flink verlies, van zo’n acht miljoen euro. Het bezorgde moederbedrijf Delticom het eerste negatieve kwartaalresultaat in zijn historie.

Lees ook: Delticom maakt eerste verlies door slecht resultaat Tirendo

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.