Pirelli kalender

Pirelli kalender 2013 in gekuisde uitgave

De Pirelli kalender voor 2013 zal vrijwel geen vrouwelijk bloot onthullen. Volgens fotograaf Steve McCurry is het de bedoeling geweest om met deze gekuisde uitgave de vrouw sensueel weer te geven zonder naaktheid te tonen. De Pirelle kalender is al 40 jaar lang het paradepaardje van het autobandenmerk.

De Amerikaanse fotograaf McCurry (62) heeft in het verleden verschillende prijzen gewonnen voor zijn fotografie in oorlogsgebieden zoals Afghanistan, Iran, Irak, Beiroet en Cambodja.

Karakteriseren

Hij heeft 11 vrouwen gefotografeerd in Rio de Janeiro. “Geen naakte vrouwen of zelfs vrouwen met uitdagende kleding”, aldus Pirelli. “Met de foto’s heeft McCurry het doel om vrouwen te karakteriseren die sensueel zijn zonder naakt te zijn.” Alle vrouwen zijn betrokken bij liefdadigheidsinstellingen en humanitaire projecten.

De kalender omvat meer dan 12 foto’s.

Onderwerpen:

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.