butler machine

Stokvis Equipment wordt exclusief distributeur voor Butler

Stokvis Equipment is aangesteld als de exclusieve distributeur voor de Nederlandse markt met betrekking tot de wielserviceapparatuur van Butler. Stokvis Equipment is ook al de exclusief distributeur van Hofmann wielservice apparatuur voor Nederland.

Volgens directeur Arian van den Berg van Stokvis Equipment vormen de producten van Butler een welkome aanvulling op het pakket van het bedrijf. “Met Butler vullen we de gaten in die we met het Hofmann pakket niet (voldoende) konden afdekken. Daarnaast biedt het ons de mogelijkheid om onze positie in bepaalde marktsegmenten verder te verstevigen.”

Wielservice

Butler is een gespecialiseerd fabrikant van hoogwaardige wielservice-apparatuur. Het merk omvat één van de breedste programma’s ter wereld. Butler is eigendom van de Samiro Group, dat de afgelopen jaren fors heeft geïnvesteerd in het merk.

Dat leidde tot een aantal slimme productverbeteringen maar ook nieuwe producten. Voorbeelden hiervan zijn de Inverter motor en de SL automatische bandenlepel. Bij de Inverter motor heeft de draaitafel een traploze snelheidsregeling van 0 – 16 rpm en is er geen krachtstroom aansluiting nodig.

Bandenvervanging

Deze machines draaien gewoon op de standaard 220V-aansluiting. De Inverter motor geldt als vervanging voor het oudere type luchtmotor dat vroeger in de Butler machines gebruikt werd.

De SL automatische bandenlepel biedt ook een oplossing voor de bandenbranche. Het systeem wordt voor bepaalde machines geleverd als losse kit waarbij het gehele systeem dichter op de velg staat. Hierdoor ontstaat niet alleen een betere krachtopname maar kan eventueel ook het gehele SL-systeem binnen seconden worden omgewisseld voor een normale montagekop.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.