Hankook, band, Venus Prime

Hankook levert banden voor nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse

Hankook Tire is door Daimler AG gekozen als leverancier van originele uitrusting (OE) voor de nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse. Met ingang van de introductie op de markt zal de nieuwe luxe sedan af fabriek worden uitgerust met Hankook-Ventus-Prime²-banden in de maat 245/55 R 17 102 W. De ontwikkeling van de band was niet alleen gericht op grip op nat wegdek en rijcomfort, maar ook op milieu-eigenschappen, zoals lagere geluidsemissie en een lage rolweerstand.

“De Mercedes-Benz S-Class is algemeen erkend als een van de beste luxe auto’s ter wereld”, zegt Jin-Wook Choi, Hankook Tire President en COO voor Europa. “Wij zijn bijzonder verheugd dat wij met de Hankook-Ventus-Prime² een band voor Daimler AG hebben ontwikkeld die voldoet aan alle hoge eisen van klanten voor hun nieuwe Mercedes-Benz S-Class.”

Remprestaties

Naast het voldoen aan de eisen voor optimale remprestaties en een uitstekende handling – belangrijke veiligheidsaspecten voor alle Mercedes-Benz-auto’s – richtten de technische specificaties van de Ventus-Prime² zich op het optimaliseren van het comfort, het minimaliseren van het rolgeluid en een aanzienlijke verlaging van de rolweerstand. Tijdens de uitgebreide testfase liet Hankook’s ultra-high-performance-band vooral ook comfortabele rijeigenschappen zien.

De Multi-Tread-Radius-technologie van Hankook, toegepast op het bandencontour van de Ventus Prime² en toegesneden op de exacte eisen van Mercedes-Benz, is een van de belangrijkste factoren voor dit ontwikkelingswerk. In combinatie met een compact riemontwerp, waarbij gebruik is gemaakt van staalkoord met ultra-hoge treksterkte, is te allen tijde een optimale footprint gegarandeerd, ongeacht de beladingstoestand van het voertuig.

Loopvlak

Een nieuwe nano-silica-compound voor het loopvlak, met een speciaal aangepaste basisrubber-mix, heeft de rolweerstand van de band aanzienlijk verminderd met behoud van een consistent hoog niveau van grip op nat wegdek. Bovendien leidt het bionische ontwerp van het loopvlakpatroon tot een uitstekende weerstand tegen aquaplaning, zonder nadelige gevolgen voor het rolgeluid.

De banden voor de Mercedes-Benz S-Class worden momenteel geproduceerd in Hankook’s belangrijkste fabriek voor ultra-high-performance-banden in Geumsan, Zuid-Korea. Deze high-tech bandenfabriek is gespecialiseerd in de productie van premium-banden en met de recente uitbreiding is een nieuwe divisie toegevoegd met een aantal van de meest moderne productiefaciliteiten ter wereld, toegespitst op deze producten.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.