bandenfabriek, opslag, verkoop, distributie, autoband

Online banden bestellen tot 40 procent goedkoper

Consumenten kunnen tot zo’n 40 procent aan kosten besparen door online hun autobanden te bestellen. Dat blijkt uit prijsvergelijkingen voor de Consumentengids van november. Van 120 banden werden de prijzen van verschillende leveranciers vergeleken.  

Een merkdealer vraagt bijvoorbeeld zonder korting 127 euro voor de Continental EcoContact 5 in de maat 205/55 R16 91V. Online wordt er voor diezelfde standaardband van de Volkswagen Golf in het meest extreme geval slechts 72 euro gerekend.

Filialen

Ook bij aanbieders die zowel online als offline opereren, bestaan prijsverschillen bij aanschaf van dezelfde banden. Banden die besteld worden via Kwikfit.nl zijn bijvoorbeeld tot 18 procent goedkoper dan de prijs die wordt gerekend in een van de filialen.

“Veel bandenleveranciers verkopen en monteren niet meer alleen via hun ‘stenen’ filialen”, concludeert te Consumentenbond daarnaast op haar website. “Ze bieden ook de mogelijkheid ze online te bestellen en bij een contractbedrijf te laten monteren.” De online verkopers die in de prijspeiling zijn meegenomen, hebben volgens de onderzoekers contracten met montagebedrijven met een goede landelijke dekking.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.