Winter Response 2 scoort hoog in winterbandentests

De Winter Response 2 van Dunlop scoort erg goed in verschillende onafhankelijke Europese winterbandentests. Zo kreeg de band het hoogst mogelijke predicaat ‘goed’ van de Duitse auto-organisatie ADAC en wordt de Winter Response 2 ‘sterk aanbevolen’ door de Zwitserse touringvereniging TCS. De band is het nieuwste exemplaar van het Winter Response-gamma. 

De Winter Response 2 is verkrijgbaar in 22 maten. Van 155/65 R14 tot 195/65 R15. Volgens het Europese bandenlabel scoort de band een ‘B’ voor grip op nat wegdek.

Evenwichtig

De Duitse ADAC omschreef de winterband van Dunlop als ‘een evenwichtige band die de beste scores behaalt bij grip op nat en besneeuwd wegdek en daarnaast op brandstofbesparende eigenschappen’. Er werd een tweede plaats en de status ‘goed’ behaald. Ook uit de test van het Duitse ECE-Lenkrad en GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung) eindigde de recent gelanceerde winterband op een tweede plek. Evenals door touring-vereniging TCS wordt de band door eerdergenoemden ‘sterk aanbevolen’.

Dunlop-directeur Alexis Bortoluzzi: “Nadat we tal van tests wonnen met onze Sport BluResponse-zomerband, staan we nu klaar voor de winter met een product dat ook zijn sporen verdiende in enkele van de zwaarste onafhankelijke bandentests van Europa.” Volgens Bortoluzzi toont het bedrijf hiermee aan tot de pioniers in de bandenbranche te behoren.

Winterband

De Dunlop Winter Response 2 is een winterband voor kleine en compacte wagens. In winterse omstandigheden zou het rem- en rijgedrag uitstekend zijn. Het is de nieuwste band in de Winter Response-lijn en is volgens de fabrikant een goede aanvuling op de SP Winter Sport 4D.

De band werd ontworpen om remprestaties te combineren met betrouwbaar weggedrag op sneeuw en ijs en in winterse omstandigheden. Door de gebruikte technologieën is de band verfijnder dan zijn voorganger: met de schouderlamellen in een hoek van 45 graden is de grip in bochten met sneeuw en ijs bijvoorbeeld verbeterd. Daarnaast heeft de Winter Response 2 een nieuw profielontwerp met een innovatieve geometrie voor het loopvlak. Die verandering zou de tractie tijdens het accelereren en remmen op besneeuwde wegen ten goede komen.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.