Bridgestone, fabriek, productie, banden

Deel truckbanden Bridgestone in buitenland mogelijk lek

Bridgestone Corporation roept verschillende truck- en busbanden terug die tussen januari 2012 en augustus 2013 in de Japanse fabriek in Tochigi zijn geproduceerd. Dit omdat een deel van producten mogelijk een klein lek heeft. De bewuste banden zouden in Canada, Mexico en Midden- en Zuid-Amerika terechtgekomen zijn.

De bandenproducent zegt nog geen klachten over slappe banden te hebben gehad, maar is preventief overgegaan tot een terugroepactie. In een verklaring rond de productiefout heeft het bedrijf weergegeven om welke banden het specifiek gaat.

Productieproces

Volgens Bridgestone heeft de veiligheidsmaatregel geen grote gevolgen. Dit omdat een relatief klein aantal banden een lek heeft en duidelijk is waar de banden geïmporteerd zijn. Het zou gaan om 2.600 exemplaren verspreid over Canada, Mexico, Costa Rica, de Dominicaanse Republiek, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Panama, Guatemala en Chile die de productiefout kunnen hebben.

Het lek wordt veroorzaakt worden door een wijziging in het productieproces. Die verandering blijkt kleine barstjes in de zijwanden van de banden tot gevolg te kunnen hebben.

Vervanging

Bridgestone en dochterondernemingen zijn op dit moment bezig om de banden van onder andere klanten, eigen winkels en dealers te vervangen met goedgekeurde exemplaren.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.