Continental Hannover

Continental bandenleverancier voor busbedrijf Arriva

Continental wordt in verschillende landen binnen Europa de officiële bandenleverancier voor busbedrijf Arriva. Het gaat om zo’n 17.000 banden voor Arriva Group die in vijftien landen actief is. Daarnaast zal de bandenfabrikant leveren voor DB Regio, een dochteronderneming van de Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn. Zij opereert in het hele land. 

Continental won de Europese tender voor de levering. Volgens de bandenfabrikant kreeg het bedrijf de aanbesteding toegewezen, wegens een goede prijs en een klantgericht aanbod. Het contract zal naar verwachting ongeveer 4 miljoen euro opleveren.

Banden

De bussen die regionale diensten rijden, worden met de Conti CityPlus HA3 uitgerust. De stadsbussen gaan rijden op de Conti Urban HA3. Daarnaast zal er gebruik gemaakt gaan worden van vernieuwingsbanden.

Vernieuwingsbanden kunnen vernieuwd worden op het eigen karkas, waardoor de levensduur verlengd wordt en kosten worden bespaard. Het karkas blijft immers eigendom van de klant. Door bijvoorbeeld warmvernieuwing wordt de band met de oorspronkelijke rubbersamenstelling van hiel tot hiel opgeknapt.

Aanbesteding

DB Regio opereert in Duitsland en heeft een vloot van zo’n 5.000 bussen. DB Arriva is in vijftien Europese landen actief.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.