kwikfit, certificaat tuv, vestiging, autoservice

Kwik-Fit filialen ontvangen TÜV-certificaat voor kwaliteit

Kwik-Fit heeft de TÜV-certificering ontvangen waarmee het autoservicebedrijf per filiaal zichtbaar maakt dat het voldoet aan strenge kwaliteitseisen en wet- en regelgeving. Peter Wierikx, Sales Director Kwik-Fit Nederland, en filiaalmanager Harry Rommers ontvingen onlangs het eerste certificaat voor het Kwik-Fit filiaal in Breda aan de Ettensebaan 23 uit handen van Edwin Franken, Business Unit Manager Certification TÜV Nederland.

Kwik-Fit is recent een samenwerking aangegaan voor vier jaar met TÜV Nederland. Dat is een onafhankelijke organisatie gespecialiseerd in het beoordelen van bedrijfsprocessen, arbeidsmiddelen en producten.

Beoordeling

TÜV Nederland gaat jaarlijks alle Kwik-Fit filialen in Nederland beoordelen. Bij de jaarlijkse onafhankelijke beoordeling kijkt TÜV Nederland naar de APK-keuringen, onderhoudsbeurten, wielenprocedure en duurzaam repareren. Deze dienen te voldoen aan strenge criteria en wet- en regelgeving.

Naast de activiteiten van Kwik-Fit kijkt TÜV Nederland ook naar de klanttevredenheid en de kwaliteitsbeleving van de medewerkers van Kwik-Fit. Een vestiging die voldoet aan het certificatiesysteem, is te herkennen aan het certificaat bij de ingang en vermelding van het keurmerk in de communicatie.

Werkprocessen

Door alle werkprocessen en de veiligheid in de werkplaats ook door een onafhankelijke externe partij te laten beoordelen, wil Kwik-Fit de kwaliteit van haar diensten waarborgen en waar mogelijk verder verbeteren.

Edwin Franken, Business Unit Manager Certification van TÜV Nederland: “TÜV Nederlandis een certificatie- en keuringsinstelling met als kernactiviteit onafhankelijke beoordeling van bedrijven, processen, arbeidsmiddelen en producten. Wij zijn trots dat we deze onafhankelijke beoordeling nu ook kunnen uitvoeren voor Kwik-Fit en zo kunnen bijdragen aan het streven van Kwik-Fit naar 100% klanttevredenheid.”

Opleiding

“Kwik-Fit is de afgelopen jaren getransformeerd van een fast-fitter tot marktleider op het gebied van compleet auto-onderhoud. We hebben fors geïnvesteerd in alle Kwik-Fit filialen en in de opleiding van onze mensen”, aldus Peter Wierikx, Sales Director Kwik-Fit Nederland.

“We willen nu zorgen dat iedere klantervaring voldoet aan de strenge kwaliteitseisen die Kwik-Fit nastreeft. Wij zijn enorm enthousiast over de samenwerking met TÜV Nederland omdat we op deze manier de kwaliteit kunnen waarborgen en via certificering kunnen uitdragen aan onze klanten.”

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.